Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 
Χθές (Τετάρτη 16.9.09) ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, συμμετέχοντας στο κλιμάκιο της Ν.Ε. επισκέφθηκε τα χωριά Σκαλοχώρι, Άντισα, Βατούσα και Χίδηρα. Εκεί, είχε την ευκαιρία να συναντήσει και συζητήσει με πολλούς πολίτες και εκπροσώπους φορέων ειδικά για θέματα και προβλήματα  των προβατοτρόφων, που αποτελούν τον κορμό της αγροτικής παραγωγής σ’αυτή τη περιοχή του νησιού.
Ο κ. Σηφουνάκης επισημαίνοντας τη πραγματικά δεινή θέση, που βρίσκονται σήμερα οι προβατοτρόφοι,  ανέπτυξε  τις θέσεις και τον προγραμματισμό του ΠΑΣΟΚ για τον αγροτικό αυτό τομέα (όπως είναι η πάταξη των καρτέλ στο γάλα και στις ζωοτροφές, η πράσινη ανάπτυξη εξυγίανση και οργάνωση των αγροτικών αγορών κ.α) , οι οποίες πραγματικά θα δώσουν ανάσα ζωής και θα εξασφαλίσουν το μέλλον των βιοποριζόμενων απ την προβατοτροφία της Λέσβου.
Επίσης, επισήμανε την εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. των έργων υποδομής που είχε σχεδιάσει και προωθήσει ως Υπουργός Αιγαίου, για την περιοχή της δυτικής Λέσβου, δηλ. το λιμάνι του Σιγρίου και τον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου και σημείωσε την αναγκαιότητα  προώθηση τους ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιοχής.
Σήμερα (Πέμπτη 17.9.09) ο κ. Σηφουνάκης επισκέφθηκε εργασιακούς χώρους στη πόλη της Μυτιλήνης, (Βοστάνειο Νοσοκομείο, Δ/νση Δημοσίων Έργων, Πολεοδομία κ.α.) και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ειδικότερα κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε:
«Με αφετηρία τις αρχές και τις αξίες, που υπηρετούμε, που έχουν κέντρο και προτεραιότητά τους τον άνθρωπο, το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να εξασφαλίσει ένα νέο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, το οποίο θα εγγυάται την σιγουριά για κάθε ασθενή, για κάθε πολίτη.»
Ακόμη απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, ζήτησε να εκφράσουν την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους στο ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν που έκανε την «επανάσταση» στο τομέα της Υγείας με την Καθιέρωση του ΕΣΥ, το οποίο δυστυχώς για τον τόπο, ουσιαστικά ξεχαρβαλώθηκε, προς χάριν των ιδιωτών στα πέντε τελευταία χρόνια που κυβέρνησε η Ν.Δ.
                                    ………………………..